Over ons

 

Wiskunde voor Jou is een onderdeel van Examen voor Jou en is een initiatief van een groep wetenschappers van Tilburg University en Maastricht University. Het doel van Wiskunde voor Jou is om middelbare scholieren tegen zo laag mogelijke kosten te helpen bij de voorbereiding op hun examens Wiskunde A en B. Dat doen we door middel van innovatief online onderwijs. Wiskunde voor Jou biedt leerlingen een heldere uitleg op video van alle eindexamenvragen Wiskunde A en B van de afgelopen jaren, zowel voor VMBO, Havo en VWO. Ieder onderdeel van elke vraag wordt behandeld in een korte clip van 3 tot 5 minuten. Het aanbod aan clips zal telkens uitbreiden.

De uitleg wordt gegeven door een zorgvuldig uitgekozen team van enthousiaste wiskundigen. De site biedt je de mogelijkheid om hen ook direct vragen te stellen, die zij online en in real time op video beantwoorden. De tijden zijn te vinden op de site. De antwoorden van de live vragen worden opgenomen en vormen zo een archief van meestgestelde vragen, gerubriceerd naar onderwerp en examen.

Wiskunde voor Jou is een sociale onderneming, met als maatschappelijk doel om de interesse voor wiskunde te vergroten en de examenresultaten in deze vakken te verbeteren. We houden de kosten van een abonnement zo laag mogelijk.